ΑΡΧΙΚΗ | SITEMAP
HPV

 Εφαρμογή της μοριακής τεχνολογίας PCR array για την ανάλυση του ιού του HPV (Human Papilloma Virus) με ικανότητα ταυτόχρονης ανίχνευσης, σε κάθε δείγμα, 32 διαφορετικών γονοτύπων του Ιού σε τραχηλικά (cervical) δείγματα.

Με κόκκινο: HPV πολύ υψηλού κινδύνου, Με μπλε: υψηλού κινδύνου, Με μαύρο: χαμηλού κινδύνου

Εσωτερικός Έλεγχος Ποιότητας:

Με κάθε δείγμα ασθενούς, εξετάζονται ταυτόχρονα και τρία Controls Ποιότητας (πρότυποι οροί) για τον Έλεγχο της Ενδοεργαστηριακής αναπαραγωγιμότητας.


Ο ιός του HPV αναγνωρίζεται τώρα ως η σημαντικότερη αιτία του τραχηλικού (cervical) καρκίνου. Περισσότεροι από 30 τύποι HPV μπορούν να μεταφερθούν από ένα άτομο σε άλλο μέσω της σεξουαλικής επαφής.


Η μέθοδος HPV DNA ανιχνεύει, μεταξύ άλλων, τους υψηλού κινδύνου τύπους του ιού HPV ακόμη και πριν από οποιεσδήποτε ορατές κυτταρικές αλλαγές. Εάν το Pap τεστ είναι θετικό, η εξέταση DNA HPV-papillomavirus είναι ακόμη πιο αναγκαία για να διακριβωθεί ο τύπος και το ρίσκο και με βάση αυτά τα δεδομένα να ακολουθηθεί η καλύτερη μέθοδος θεραπείας.

Μερικοί τύποι του ιού HPV μπορούν να προκαλέσουν warts στα γεννητικά όργανα και τον πρωκτό, γνωστά ως κονδυλώματα για τα οποία ευθύνονται οι τύποι 6 και 11. Οι τύποι του HPV που αναφέρονται ως "χαμηλού κινδύνου" επειδή σπάνια αναπτύσσονται σε καρκίνο είναι οι: 6, 11, 40, 42, 43, 44, 54, 61, 70, 72, 81, και CP6108.
Άλλοι τύποι του ιού HPV αναφέρονται ως "υψηλού κινδύνου" διότι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εξελιχθούν σε καρκίνο, όπως : 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 68, 69, 73, 82, και ενδεχομένως μερικοί άλλοι.

Το U.S. Food and Drug Administration (FDA) (FDA) ενέκρινε το εμβόλιο που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην πρόληψη της μόλυνσης από HPV των τύπων 16 και 18, δύο "υψηλού κινδύνου" τύπων που προκαλούν τους περισσότερους (70%) τραχηλικούς καρκίνους και των τύπων 6 και 11, οι οποίοι προκαλούν τα περισσότερα (90%) γεννητικά κονδυλώματα (genital warts).

Επιβάλλεται απαραίτητα η εξέταση HPV πριν το εμβόλιο με εξαίρεση, ίσως, ανήλικα μη σεξουαλικά δραστηριοποιημένα άτομα.

Πραγματικά Παραδείγματα Αποτελεσμάτων HPV:

Δειγματοληψία για HPV:

• Δείγμα: ενδοτραχηλικά, ουρηθρικά
• Με τον μεγάλο στυλεό αφαιρέστε πρώτα τη βλέννα του τραχήλου της μήτρας και των γύρω περιοχών και απορρίψτε τον
• Εισάγετε το άλλο μεγάλο στυλεό μέσα στον τράχηλο μέχρι να μην είναι πλέον ορατό το ακροφύσιο του στειλεού
• Περιστρέψτε τον στυλεό για 3-5 δευτερόλεπτα και αποσύρετε τον αποφεύγοντας επαφή με την κολπική επιφάνεια
• Τοποθετήστε τον στυλεό στο σωληνάριο με το υγρό συντήρησης ανακινώντας και αναμειγνύοντας έντονα για ΜΟΝΟ 15 δεύτερα
• Αποσύρετε τον εφόσον τον αποστραγγίσετε πιέζοντας τον στα τοιχώματα του σωληναρίου. Αφαιρέστε τυχόν βλέννα και απορρίψτε τον στυλεό. Πωματίστε το σωληνάριο

Μεταφορά:

Δείγματα από στυλεό (HPV,Chlamydia): Διατηρείστε το δείγματα σε θερμοκρασία δωματίου 18-25˚C (σταθερό για 10 ημέρες) μέχρι την μεταφορά στο εργαστήριο.

Δείγματα ούρων: Συλλογή 10 έως 50 ml πρώτα πρωινά σε αποστειρωμένο δοχείο .Κρατήστε το δείγμα σε 18-25 ˚ C (σταθερά για 24 ώρες) ή στο ψυγείο

Είδος δείγματος:

• Viral Swabs: Για δείγματα ουρήθρας και ενδοτραχηλικά
• Ούρα, πρώτα πρωινά (10-15 ml): ιδιαίτερα για άνδρες

Αποτελέσματα: 3-7 ημέρες

 

ΝΕΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Human Papilloma Virus (Μέθοδος: PCR array)
     
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
+357 22 751333
+357 22 751332
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© Copyright 2015 Medilab Ltd All Rights Reserved