ΑΡΧΙΚΗ | SITEMAP
CHLAMYDIA TRACHOMATIS & N. GONORRHOEA

 Εφαρμογή:
Για την διερεύνηση μόλυνσης από χλαμύδια σε κλινικά δείγματα όπως ουρήθρας, τραχηλικά και ούρων.

Μέθοδος μοριακή (PCR):
Για αυτήν την σημαντική ανάλυση στο εργαστήριο μας χρησιμοποιούμε τη μοριακή (PCR) μέθοδο αναφοράς, εγκεκριμένη και επικυρωμένη από το FDA Αμερικής, με ελεγμένη ορθότητα, πιστότητα και ακρίβεια των αποτελεσμάτων με τεκμηριωμένη αναλυτική ευαισθησία και αναλυτική ειδικότητα.

Εισαγωγή:
Τα χλαμύδα είναι μία ευρέως διαδιδόμενη και συνεχώς αυξανόμενη μόλυνση με ποσοστά που φτάνουν πέραν του 15% του πληθυσμού με διακύμανση από 8% μέχρι 40% ανάλογα με τον υπό διερεύνηση πληθυσμό. Γενικά τα ποσοστά θετικών περιπτώσεων εμφανίζονται λανθασμένα πολύ χαμηλά, λόγο των υψηλών ποσοστών ψευδώς αρνητικών αποτελεσμάτων, ένεκα της χρησιμοποίησης μη εξειδικευμένων μεθόδων, όπως screening μέθοδοι οι οποίοι, λόγο της πολύ χαμηλής τους ευαισθησίας, αδυνατούν να εντοπίσουν τα πραγματικά θετικά δείγματα.
Τα χλαμύδια είναι ένα βακτηρίδιο που προκαλεί βακτηριακή λοίμωξη η οποία προσβάλλει τα γεννητικά όργανα και μερικές φορές τα μάτια και το λαιμό. Μπορούν να αποτελέσουν αίτιο στειρώσεως και στην γυναίκα και στον άνδρα.

Όπως είναι γνωστό το 75% των γυναικών και το 25% των ανδρών με χλαμύδια δεν έχουν κανένα σύμπτωμα. Πολλές γυναίκες ανακαλύπτουν ότι έχουν χλαμύδια μόνο επειδή οι σύντροφοί τους βρήκαν πως έχουν τη νόσο ή επειδή αντιμετωπίστηκαν για στείρωση.

  • Στις γυναίκες προκαλούν φλεγμονή του τραχήλου εξωμήτριας εγκυμοσύνης και είναι βασική αιτία στειρώσεως. Η φλεγμονή μπορεί να επεκταθεί στην ουρήθρα, τις σάλπιγγες, και, τις ωοθήκες. Μπορεί να είναι η αιτία φλεγμονών της ουροδόχου κύστεως (κυστίτιδα) και σοβαρής πυελικής φλεγμονής.
  • Στους άνδρες προκαλεί ουρηθρίτιδα και μπορεί να επεκταθεί στους όρχεις. Στα παιδιά μπορεί να προκαλέσουν πνευμονία φλεγμονές των ματιών και τύφλωση.
  • Στην Αμερική τέσσαρα εκατομμύρια άτομα μολύνονται κάθε χρόνο από χλαμύδια.


To Medilab προσφέρει τη Μοριακή, μια ιδιαίτερα ευαίσθητη μέθοδο ανάλυσης των χλαμυδίων τραχωμάτης και Neisseria Gonorrhoea σε κλινικά δείγματα όπως ουρήθρας, ούρων και ενδοαυχενικά (endocervix).

Χρησιμοποιώντας εγκεκριμένη από το FDA μοριακή μέθοδο, polymerase chain reaction (PCR) nucleic acid amplification and nucleic acid hybridization, μπορούμε τώρα να υπερπηδήσουμε τις σημερινές αδυναμίες των συμβατικών μεθόδων, όπως latex, immunochromatogrphic etc, δηλαδή έλλειψης ευαισθησίας, αντικειμενικότητας, (specificity) κ.α, και ως εκ τούτου να εντοπίζονται πολύ περισσότερα θετικά δείγματα.

Προσφέρουμε επίσης την επιλογή της ταυτόχρονης ανάλυσης των δύο αυτών αφροδισιακών παθογόνων Chlamydia Trachomatis και Neisseria Gonorrhoea.

Δείγματα:

Αποτελέσματα: 7 ημέρες

ΝΕΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Human Papilloma Virus (Μέθοδος: PCR array)
     
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
+357 22 751333
+357 22 751332
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© Copyright 2015 Medilab Ltd All Rights Reserved